University of Denver

Anderson Mason Dale & Saunders
  • Industry

    Higher Education

  • Location

    Denver, CO

  • Square Footage

    132,000

Community Commons at the University of Denver

For the University of Denver's state-of-the-art Community Commons, Interior Environments worked closely with Anderson Mason Dale Architects and Saunders Construction to provide a demountable wall solution that would capture the University's vision for "the heart of the campus". Tall undulating spans of glass were used throughout the corridors, offices, conference rooms, and events spaces to provide a visual connection between students and staff alike. Close attention was also paid to maintaining the acoustical privacy needed to avoid disruption while focus work, collaboration, and even concerts all take place simultaneously throughout the building. Allsteel's Beyond wall product fits seamlessly into the architecture, allows ample daylight to brighten the interior of the space while maintaining the stunning view of the Rockies in the distance, and provides flexibility for the campus far into the future.

    IE Team

  • Beth Weaver
     
    Sr Project Designer - Architectural Products Specialist
  • Hans Fisher
     
    Architectural Products Specialist
  • Ellen Goldfarb
     
    Business Development Consultant